Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

5 аніме, які нібито зняв Девід Лінч

5 аніме, які нібито зняв Девід Лінч

, 01.08.2015 05:19, (прочит: 4512 раз, коментовано: 0 раз)

5 аніме-мультфільмів, які відрізняються від стандартів жанру


Японське аніме вже давно завоювало весь світ. Секрет популярності таких мультфільмів в тому, що крім гарної візуальної картинки вони приховують у собі певний сенс, послання, яке розкривається лише перед справжніми шанувальниками цього жанру.

Помилкою було б думати, що тільки японці можуть зняти хороше якісне аніме. Наприклад, відомий американський канал Nickelodeon, на мультфільмах якого виросло не одне покоління, в 2005 році випустив аніме серіал «Аватар: Останній Захисник». Цей серіал був в ефірі три з ішнім року, а потім отримав продовження і на екрани вийшов сиквел «Легенда про Корру». Цей аніме серіал досі популярний у багатьох країнах, шанувальники навіть можуть знайти в мережі ігри по мультику аватар Аанг.

Ми хочемо представити вам 5 аніме-мультфільмів, які дещо відрізняються від стандартів жанру і саме цим нагадують роботи культового режисера Девіда Лінча.



1. «Ігри розуму», Масаакі Юаса, 2004 рік.



Якщо прочитавши назву, ви подумали про знаменитий фільм з Расселом Кроу, то у вас точно добрий смак. Але в цьому мультфільмі справи йдуть зовсім інакше. Можливо ви будете шоковані, але це аніме чимось нагадує відоме всім «Шосе в нікуди» Лінча. Головна відмінність від фільму в тому, що в мультику таємниче нічне шосе замінено на криваво-червону хвилю тайфуну, яка засмоктує героїв в нікуди.



2. «Кошaчій суп», Тaцуо Сaто, 2001 рік.



Яким би дивним не здавалася назва, цей мультфільм вкрай нагадує «Крoликів» Девіда Лінча. Тут присутній все той же тандем моторошно похмурого і милого. В цілому, це півгодинна оповідь про життя і смерть маленького кошеня.



3. «Ідеaльний смуток», Сaтосі Кoн, 1997 рік.



Голлівудський режисер, Даррен Аронофскі, свого часу купив право на екранізацію цього мультфільму. Але ніякої повнометражки не з'явилося, зате деякі ідеї з мультика можна побачи у роботах Аронофскі, наприклад, в «Чорному лебеді». Загадкова історія з двійниками, смертями на знімальному майданчику, опис містичної долі юної актриси - дуже нагадує «Малхолланд Драйв».



4. «Експeріменти Лейн», Рютaро Накaмура, 1998 рік.



Це дійсно культовий серіал, з якого для багатьох почалося знайомство з цим жанром. Якщо ви пам'ятаєте, в повнометражному сіквелі Твін Пікс: Крізь вогонь, який вийшов в 1992 році, Лінч загострював увагу на стовпах з електропроводами, ніби кажучи про їх причетність до потойбічного світу. Творці цього мультфільму також вплітають в сюжет ці кадри, та й весь серіал покритий Лінчевським настроєм.



5. «Лaбірінт сновидінь», Нео Токій, 1987 рік.



Це аніме-збірник, який складається з кількох оповідань про похмуре майбутнє. Фанатам творчості Девіда Лінча радимо подивитися першу, в якій головний герой зі своїм котом виявляє в старовинному годиннику портал в інший вимір. У цьому паралельному світі їх чекають страхітливі клоуни, привиди та інша нечисть. Можливо навіть знайдеться пара танцюючих карликів.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

David Lynch