Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

В Україні покажуть дитяче кіно з європейських фестивалей

В Україні покажуть дитяче кіно з європейських фестивалей

multikino.com, 30.03.2015 23:50, (прочит: 706 раз, коментовано: 0 раз)

З 29 травня по 7 червня 2015 в Україні пройде "Чілдрен Кінофест".


На фестивалі будуть представлені фільми для дітей, відібрані на кінофорумах в Берліні та Амстердамі. "Чілдрен Кінофест" пройде в 12 українських городах.В міжнародної конкурсній програмі будуть представлені сім картин, відібраних на найбільших європейських кінооглядах, а приз за кращий фільм буде вручатися за підсумками глядацького голосування. Спеціальною подією кінофестивалю стане ретроспектива робіт Бастера Кітона - майстрf німої комедії, каскадера-віртуоза і володаря почесного "Оскара": у 2015 році від дня його народження виповнюється 120 років.

23 березня також стартує конкурс дитячих фільмів "Зніми, як Мельєс!", Який є частиною фестивалю. Нащадки Жоржа Мельєса, автора першого в історії кіно спецефектів, приїдуть до Києва, щоб особисто нагородити переможців конкурсу на церемонії закриття фестивалю. Взяти участь у конкурсі "Зніми, як Мельєс!" може кожна дитина: потрібно зняти аматорський короткометражний фільм, використовуючи прийом прихованого монтажу.

Цього року послом "Чілдрен кінофест" виступить музикант і композитор, соліст гурту Pianoбой Дмитро Шуров. Частина сеансів фестивалю буде благодійною. Безкоштовні квитки будуть надані юним глядачам із соціально незахищених груп - переселенцям, сиротам і дітям з особливостями розвитку - у всіх містах, де проходить фестиваль.

Місця проведення - Вінниця, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Київ, Кривий Ріг, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Харків, Херсон. Центром фестивалю стане столичний кінотеатр "Київ".



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

Children Kinofest