Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Влада Криму націоналізувала Ялтинську кіностудію

Влада Криму націоналізувала Ялтинську кіностудію

multikino.com, 03.03.2015 08:20, (прочит: 775 раз, коментовано: 0 раз)

У державну власність переходить земельну ділянку в Ялті на вулиці Мухіна, 3.


Депутати Державної ради Криму схвалили запропоноване главою республіки Сергієм Аксьоновим рішення про націоналізацію Ялтинської кіностудії.

"Власники кіностудії і "Кримавтотрансу" (також націоналізований) вирішили боротися за своє майно, але вони повинні розуміти, що боротися з владою в їхньому становищі безглуздо, - сказав Сергій Аксьонов, виступаючи перед регіональним парламентом."

2 вересня 2014 Рада міністрів Криму прийняла постанову про примусовий викуп Ялтинської кіностудії в республіканську власність. За словами міністра культури республіки Аріни Новосельської, в роки входження Криму до складу України понад 30 гектарів землі під Ялтинською кіностудією, а також будівлі, споруди, унікальна колекція автомобілів, костюми і декорації були продані у приватну власність за 1,3 млн гривень. Сергій Аксьонов заявив, що назад у держвласність кіностудію викуплять за суму, не вище цієї. Проте пізніше Арбітражний суд Республіки Крим визнав рішення про викуп недійсним.

19 лютого міністр культури регіону Аріна Новосельська повідомила, що рішення про повернення Ялтинської кіностудії колишньому власникові було оскаржене.

А судді Арбітражного суду Криму, раніше скасували рішення Держради про примусовий викуп Ялтинської кіностудії і фактично повернули її власнику, можуть бути позбавлені свого статусу. За словами Сергія Аксьонова, зараз проводиться перевірка законності цих судових рішень.

"У Державному раді ми заслухаємо розслідування після того, як ці рішення будуть скасовані. І в даному випадку виступимо з клопотанням позбавити суддівського статусу ряд осіб. Ми всім пояснюємо, хто працюватиме проти держави, нехай на нас не ображаються, - заявив глава республіки."



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

Yalta Film Studio