Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

95-та церемонія вручення премії «Оскар»: великий переможець – «Все всюди й водночас»

multikino.com, 21.03.2023 02:11, (прочит: 3746 раз, коментовано: 0 раз)

Головними лауреатами 95-ї церемонії вручення премії «Оскар» стали науково-фантастична комедія «Все всюди й водночас» (сім «Оскарів») і німецький військовий фільм «На Західному фронті без змін» (чотири «Оскари»).


Сім "Оскарів" за "Все всюди й водночас"



Американська комедія Деніела Квана і Деніела Шайнерта отримала нагороду "Найкращий фільм". Він розповідає про жінку Евелін, яка керує пральнею і яка прокладає собі шлях через кілька паралельних всесвітів. Всього фільм отримав сім нагород, у тому числі за кращу режисуру.



«У дитинстві я зрозумів, що одна з найкращих речей, яку ми можемо зробити один для одного, — це захистити один одного від хаосу цього божевільного світу, в якому ми живемо», — сказав співрежисер Деніел Кван на церемонії нагородження в Голлівуді.



Німецький фільм «На Західному фронті без змін» визнано «Найкращим фільмом іноземною мовою»





Німецький фільм "На Західному фронті без змін" був відзначений як "Найкращий фільм іноземною мовою". Це лише четвертий німецький фільм, який отримав перемогу в цій категорії, і таким чином увійшов в історію німецького кіно.



«На Західному фронті без змін» також тріумфував у категоріях «Найкраща операторська робота», «Найкраща робота художника-постановника» і «Найкраща музика до фільму». Режисер Едвард Бергер подякував своїй команді та родині: «О Боже, це так багато для нас значить».



Фільм Бергера знятий за мотивами однойменного роману Еріха Марії Ремарка та розповідає про жахи Першої світової війни. Всього фільм номінувався дев'ять разів і став першою німецькою роботою, номінованою в категорії «Найкращий фільм». Його можна побачити на потоковій платформі Netflix.





Мішель Йо: перша азіатська жінка, яка отримала Оскар



60-річна Мішель Йо отримала нагороду за найкращу жіночу роль у фільмі «Все всюди й водночас». У своїй вдячній промові Йо безпосередньо звернулася до дівчат і хлопців в Азії та підкреслила, що виграш Оскара був для неї «маяком надії та можливостей». «Це доказ того, що мрії збуваються. Пані, не дозволяйте нікому говорити вам, що ваш розквіт вже минув", - сказала зірка.



Фільм «Все всюди й водночас» розпочав гонку в одинадцяти номінаціях як фаворит і зрештою переміг, серед іншого, за найкращий оригінальний сценарій. Дві інші акторські нагороди також дісталися команді фільму: Джеймі Лі Кертіс була визнана найкращою актрисою другого плану, а Ке Хуі Цюан — найкращим актором другого плану.



Кращий актор Брендан Фрейзер у фільмі "Кит"





Актор Брендан Фрейзер отримав "Оскар" за найкращу чоловічу роль. У фільмі Даррена Аронофскі «Кит» 54-річний актор грає роль  чоловіка із надмірною вагою, який хоче відновити стосунки зі своєю донькою-підлітком. Колектив «Кита» також отримав нагороду за найкращий грим.



Нагороду за візуальні ефекти отримала команда, яка створила фільм «Аватар: Шлях води», а блокбастер «Топ Ган: Маверік» був відзначений за найкраще звукове оформлення. Нагороду за найкращий адаптований сценарій отримала Сара Поллі за фільм «Жінки говорять». Премію «Оскар» за найкращий дизайн костюмів отримала Рут Картер за фільм «Чорна пантера: Ваканда назавжди».



Ведучим 95-ї церемонії вручення премії «Оскар» був Джиммі Кіммел, який під час вечора також натякнув на минулорічний скандал. "Ну, у нас є суворі правила, - оголосив Кіммел на початку вечора, - якщо цього разу хтось розлютиться – він отримає Оскар за найкращу чоловічу роль". Минулого року голлівудська зірка Вілл Сміт вдарив ведучого Кріса Рока за балачки про його дружину і все ж отримав одну з найважливіших нагород — нагорода за головну роль в драмі «Король Річард».



 



Яна Вознюк



Читайте також:
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно
Світ Аніме: Відображення японської культури у мультсеріалах