Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Єлизавета ІІ заборонила знімати документальні фільми про свою родину

Єлизавета ІІ заборонила знімати документальні фільми про свою родину

multikino.com, 28.08.2018 23:40, (прочит: 985 раз, коментовано: 0 раз)

В чому причина?


У 1969 році компанія BBC випустила документальний фільм «Royal Family», але з тих пір стрічку більше нікому не показували, оскільки так розпорядилася Єлизавета II.

Режисер Річард Каустон півтора року слідував за британською королевою і принцом Філіпом по п'ятах - разом з ними відпочивав в Балморалі, спостерігав, як чоловік королеви смажить на грилі сосиски, був присутній на сімейних зустрічах, підслуховував жарти. Фільм вийшов прекрасним, а Каустон показав королівську сім'ю як звичайних людей - стрічка навіть сподобалася королеві, втім, на цьому все хороше і закінчилося.

«Ми всі трохи нервували, коли демонстрували королеві підсумок нашої роботи, так як поняття не мали, якою буде її реакція. Їй здалося, що фільм затягнутий, але Каустон переконав її, що дві години - це не так багато», - згадує монтажер проекту Майкл Бредселл.

Королева наказала заховати картину в архів і більше не показувати її на великих екранах. Як стверджують експерти, стрічка була занадто особистої і тому могла зруйнувати імідж королівської сім'ї як чогось особливого, виняткового і чарівного.





Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

Єлизавета ІІ