Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Ан Крабті розповіла про створення костюмів для

Ан Крабті розповіла про створення костюмів для "Розповіді служниці"

multikino.com, 29.04.2018 05:00, (прочит: 521 раз, коментовано: 0 раз)

Перша серія другого сезону вийшла цього тижня


Творець костюмів для серіалу-антиутопії «Розповідь служниці» Ан Крабтрі поділилася історією появи образів з журналом Nylon.

"Я почала працювати з оригінальним баченням Етвуд, і впевнена, що вона знає, наскільки я затятий фанат її тексту. Крім того, я зверталася до образотворчого мистецтва, музики, інших культур, релігій і вірувань, що теж вплинуло на одяг. Природа надихала мене в плані кольору і того, як речі рухаються в просторі. Мої два улюблених Девіда - Девід Бірн і Девід Лінч - теж внесли свою лепту. Меттью Барні, Блонді, Патті Сміт, робочий одяг, а також моя мама Кіміко Крабтрі. Натхнення можна знайти всюди".

"Це було довго, - розповідає Ан про створення костюмів служниць. - Я маю на увазі, що витратила багато часу, щоб придумати щось, що зачепило б мене. Я хотіла знайти щось елементарне, схоже на футболку з джинсами, але щоб в русі воно виглядало потужно, ніби потоки крові. Також мені був потрібен неймовірний головний убір і дуже просторий плащ. Ось така нова нормальність".

На головних уборах Крабтрі зупинилася докладніше, оскільки цей аксесуар є важливою деталлю образів служниць і несе в собі нові смисли.

"Головні убори згадуються в тексті роману, і спочатку ми не планували їх використовувати, тому що вони здалися нам застарілими. Зрештою ми вирішили, що аксесуар лише підкреслює обмеження на спілкування, з якими доводиться стикатися служниць. <...> Саме головний убір допомагає зберігати таємниці і передавати їх іншим служниць. Ця зброя проти патріархального ладу, таким чином дизайн виходить за межі звичайного світу і знаходить потойбічні смисли. Але разом з тим його використовують як звичайний предмет гардероба, як, наприклад, кепку".





Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

Розповідь служниці