Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Найкрутіший серіал року: що потрібно знати про

Найкрутіший серіал року: що потрібно знати про "Американських богів"

multikino.com, 29.03.2018 18:21, (прочит: 250 раз, коментовано: 0 раз)

Шоу триває - ось-ось вийде другий сезон


Серіал за мотивами книги одного з найпопулярніших письменників-фантастів сучасного США Ніла Геймана чекали не багато не мало - 16 років! Саме в 2001 році автор, який подарував нам «Зоряний пил» (впевнені, ви пам'ятаєте цю казку з Клер Дейнс і Мішель Пфайффер) опублікував трохи дивний, але дуже захоплюючий роман «Американські боги». Рік тому вийшов перший сезон шоу, а дата виходу серій 2 сезону Американські боги стала відома буквально днями - чекаємо травня!

Про що серіал?

Для тих, хто дивився, але не читав, або ж не дивився і не може зрозуміти, чи сподобається йому шоу (зрозуміло так, що за питання?) короткий лікнеп: в компанії з режисером Девідом Слейдом Гейман переніс в сучасну реальність практично неможливих героїв - всіх існуючих богів різних релігій і міфологій, об'єднавши на екрані зі звичайними героями. Так, оповідання починається від хлопця на ім'я Тінь, який щойно вийшов з в'язниці. Відразу ж після звільнення його приголомшує новиною про смерть дружини і Тінь знайомиться з дивним містером Середою, який втягує його в якусь справу, попутно показуючи богів і їх співіснування з новими «божествами» - технологією і прогресом. Паралельно глядач бачить міфічні історії про богів, розказані ними самими.

1 серія серіалу Американські боги знайомить відразу з декількома головними персонажами і вражає їх харизматичністю: дружина Тіні у виконанні Емілі Браунінг, богиня Медіа, в яку втілилась Джилліан Андерсон (привіт, аматори «Секретних матеріалів»!), Йен Макшейн, який став таємничим містером Середою і сам Тінь Мун, якого майстерно зіграв Ріки Уіттл.

В чому сенс?

Боги існують до тих пір, поки існують люди, які їх пам'ятають і їм поклоняються, але так як ми говоримо про сучасний світ, в «боротьбу» вступають технології.

Цікаві факти про серіал:

1. Роман Ніла Геймана неодноразово називався кращою книгою року навіть після року публікації - особливо додав популярності роману серіал. Крім того, якщо ви вже подивилися перший сезон і не можете дочекатися прем'єри другого, радимо почитати дві книги-сиквела про пригоди головного героя Тіні.

2. Хоча спочатку розробкою повинні були зайнятися НВО, які подарували світу «Гру престолів», естафету перейняв телеканал Starz, також відомий оригінальними шоу.

3. Екранізація «Американських богів» - рідкісний випадок, коли серіал не поступається оригінальній історії, а вся справа в тому, що Гейман не тільки допомагав зі сценарієм, а став виконавчим продюсером, буквально керуючи зйомками.

4. На головні ролі претендували імениті голлівудські зірки, в тому числі і Джейсон Момоа, відомий за роллю Кхала Дрого, але шоураннер вирішили вибрати Ріки Уіттла, маловідомого британця, який з виходом серіалу прокинувся знаменитим.





Читайте також:
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно
Світ Аніме: Відображення японської культури у мультсеріалах

Американські боги