Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Новий фільм Рідлі Скотта наздоганяє

Новий фільм Рідлі Скотта наздоганяє "Вартових Галактики"

multikino.com, 19.05.2017 00:10, (прочит: 1144 раз, коментовано: 0 раз)

"Чужий: Заповіт" вже за перші вихідні отримав 42 мільйони у прокаті


1. «Вартові Галактики. Частина 2», 52 млн доларів

Збори нових «Вартових» після третього уїк-енду склали 632,3 мільйона. C поправкою на поточні валютні курси (як люблять говорити деякі аналітики) це вже більше, ніж загальні збори першої частини. З іншого боку, нова країна у графіку тільки одна — Японія. Туди команда Зіркового Лорда прилетить вже через два дні. Зараз збори фільму за межами США становлять 383,8 млн доларів. Це більше, ніж, наприклад, в кінці прокату у другого «Залізної людини» (312 мільйонів) і «Людини-мурахи» (339 мільйонів).

В Китаї «Варти» втратили першу сходинку (про це трохи нижче), але вже зібрали 79,8 млн доларів. Наступними в списку фанатів малюка Грута і єнота Ракети значаться Великобританія (42,7 млн доларів), Росія (23,3 мільйона) і Німеччина (23 мільйони).

2. «Чужий: Заповіт», 42 млн доларів

Новий «Чужий» зробив перші пробні кроки по планеті. 34 країни — це лише початок експансії. Навіть у тому випадку, якщо 19 з них вже дали тобі першу сходинку на старті.

Нагадаємо, «Прометей», попередній фільм франшизи, зібрав по всьому світу 403 млн доларів. У нової стрічки, що представляє на екрані і заголовного персонажа кіносеріалу, перші цифри виглядають солідніше, навіть незважаючи на те, що, на відміну від попередника, вона позбавлена додаткового релізу в 3D. Серед країн, підкорених за перший тиждень, є Південна Корея (7,2 млн доларів), Великобританія (6,4 мільйона), Франція (4,5 мільйона), Австралія (3,1 мільйона) і Мексика (2,5 мільйона).

3. «Дангал», 32,5 млн доларів

Щось раніше небачене: поєдинок в інтернаціональному топі двох індійських гігантів. Три тижні тому в число лідерів вирвався казковий епос «Бахубалі: Завершення», який побив безліч рекордів і зібрав до цього часу близько 250 млн доларів. І ось попередній володар чемпіонського звання кидає новому чемпіону виклик.

Фільм «Дангал», що вийшов в Індії ще в грудні, раптово випустили в китайський прокат, де на другому тижні він порвав «Вартових» і після блискучої реклами почав збирати навіть більше, ніж на старті. Збори в Китаї за 10 днів — 59,7 млн доларів.

4. «Меч короля Артура», 29,6 млн доларів

Фільм Гая Річі стартував у 51 країні на 19 463 екранах. Нехай для блокбастера з бюджетом під 200 мільйонів четверта сходинка на старті — це далеко не найкращий результат, але аналітики Warner намагаються зробити акцент на більш приземлені речі. Наприклад, в Росії і Еміратах це найкращий старт для Гая Річі, адже він у мейнстрімі зовсім не новачок. Результати такі: Росія — 5,2 млн доларів, Китай — 5 мільйонів, Німеччина — 2,1 мільйона, Мексика — 2 мільйони, Індонезія — 1,5 мільйона. Попереду ще прем'єри у Великобританії, Франції, Австралії та Південної Кореї, але перший тиждень вже зарахована для студії як провал. А також як невдалий початок літнього сезону для студії Warner, адже попереду «Диво-жінка» і «Дюнкерк», які поки виглядають темними конячками.

5. «Бахубалі: Завершення», 15,3 млн доларів

Спроба порахувати індійські збори по всій планеті по свіжих слідах — одвічний головний біль. На даний момент збори казкового сиквела «Бахубалі» за третій уїк-енд обережно називають в районі 15-16 млн доларів, але через добу-інші ситуація легко зміниться. Зараз вважається, що з понеділка по неділю картина зібрала близько 70 мільйонів.

6. «Форсаж 8», 13,2 млн доларів

Ще одна інтрига місяця — боротьба між восьмим «Форсажем» і «Красунею і чудовиськом» за місце у десятці найкасовіших блокбастерів в історії. «Красуня» тиждень тому захопила 11-ту сходинку (1,207 млрд доларів), і до 10-го рядка («Залізна людина 3» — 1,214 мільярда) їй залишилося зовсім трохи. Але темпи диснеївської казки стали відчутно сповільнюватися, і новий «Форсаж» наступає їй на п'яти (1,193 мільярда). Додаткова інтрига в цьому змаганні: «Форсаж» і «Красуня» спочатку б'ються не одне з одним, а з власними попередниками. Якщо головний конкурент Белль — інший диснеївський проект «Холодне серце» (дев'яте місце, 1,287 млрд доларів), то в восьмого «Форсажу» — сьомий з явно недосяжною сумою в 1,516 мільярда (шостий рядок у десятці).

Тим не менш прокат «Форсажу» після п'яти тижнів помітно пригальмував і тримається виключно на залишковому паливі з Китаю і Японії. Нагадаємо, що кращі збори картина отримала в Китаї (385 млн доларів), Бразилії (39,7 мільйона) і Великобританії (36,6 мільйона).

7. «Бос-молокосос», 9,2 млн доларів

Маленький бос йде з прокату без особливого поспіху. До понеділка його рахунок за межами Штатів зупинився на 294,6 млн доларів.

8. «Красуня і чудовисько», 7,5 млн доларів

Після дев'яти тижнів на великому екрані казка все ще тримається молодцем. Особливо в Японії, де вона зберігає першу сходинку вже чотири тижні. Власне, 5,6 мільйона зборів за уїк-енд прийшли саме звідси. Загальні збори «Красуні» в Японії — 72 млн доларів, і для картини це третій результат за межами батьківщини після Великобританії, де у неї 89,5 млн доларів, і Китаю з 85,8 мільйона.

9. «Геть», 5,9 млн доларів

Знятий за 5 мільйонів фільм жахів Джордана Пила стабільно добре працює по всьому світу. Поточні збори картини по планеті — 214 млн доларів. Кращі цифри за останні два уїк-енду припадають на територію Європи. Франція принесла хоррору 5 млн доларів, Німеччина — 3 мільйони. Наступного тижня картина стартує в Бразилії, Гонконгу, Іспанії і Південної Кореї.

10. «Шериф», 3,1 млн доларів

Незважаючи на повномасштабний старт в Південній Кореї «Чужого», локальна детективна комедія з участю Сон-міна не зникла за бортом, дивом зберігши місце в міжнародному топі.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

касові збори,