Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Назвали сім найдорожчих серіалів в історії кінематографу

Назвали сім найдорожчих серіалів в історії кінематографу

multikino.com, 16.03.2017 00:10, (прочит: 1773 раз, коментовано: 0 раз)

Суми, які витратили на серію деяких з них, просто космічні!


1. «Корона» — $130 млн. за сезон (10 серій)

Серіал «Корона», прем'єра якого відбулася кілька місяців тому, став одним з найдорожчих британських телевізійних проектів. Він розповідає про життя королеви Єлизавети II з моменту її весілля, що відбулася в 1947 році, по теперішній час. Передбачається, що прем'єра другого сезону «Корони» відбудеться в листопаді 2017 року. За чутками, онлайн-кінотеатр «Нетфликс» (Netflix), що займається виробництвом серіалу, не збирається зменшувати бюджет, а, навпаки, навіть збільшить його. Згідно з даними видання Entertainment Weeklу, кожна серія першого сезону «Корони» обходилася творцям в середньому в $10 млн.

2. «Відпал» — $120 млн. за сезон (12 серій)

Щоб відтворити атмосферу 70-х років, онлайн-кінотеатру «Нетфликс» (Netflix) довелося викласти значну суму – $120 млн за сезон з 12-ти епізодів, тривалість кожного з яких складає близько 55 хвилин. В кінці 2016 року в Мережі були опубліковані перші шість серій, а прем'єра останніх серій в першому сезоні відбудеться вже 7 квітня. Одним з сценаристів і автором ідеї виступив знаменитий голлівудський режисер Баз Лурман, який зняв «Великого Гетсбі» і «Мулен Руж!». У центрі сюжету – історія підлітків з Нью-Йорка, пристрасно бажаючих досягти у житті більшого. «Відпал» – це міфічна сага про те, як місто на межі банкрутства подарував життя хіп-хопу, панку і диско.

3. «Швидка допомога» — $13 млн. за серію

На даний момент – найбільш тривала медична драма (15 сезонів). Щоб досягти такого результату, з 1998 року (через чотири роки після прем'єри) у виробництво кожного епізоду серіалу каналу «Ен-Бі-Сі» (NBC) довелося вкладати в середньому $9 млн. Трохи пізніше ця сума виросла до $13 млн. Головними героями «Швидкої допомоги» є лікарі звичайної лікарні міста Чикаго, які щодня допомагають пацієнтам і рятують життя. Крім цього, ці люди в білих халатах не забувають і про своє особисте життя: вони закохуються і плетуть інтриги.

4. «Друзі» — $10 млн. за серію

Колись популярний комедійний серіал «Друзі», що протримався в ефірі довгих десять років, обійшовся каналу «Ен-Бі-Сі» (NBC) у круглу суму. Вся справа в тому, що рейтинги серіалу залишалися незмінно високими сезон від сезону, тому, незважаючи на відсутність необхідності витрачати гроші на масштабні декорації або комп'ютерну графіку, авторам все-таки довелося неабияк витратитися. Актори, які усвідомили, що знімаються в одному з найбільш популярних телевізійних проектах того часу, висунули вимоги про підвищення гонорарів.

5. «Гра престолів» — $10 млн. за серію

В основу «Гри престолів» покладені книги письменника Джорджа Мартіна з циклу «Пісня Льоду і Полум'я». Починаючи з 6-го сезону, який знімався ще не опублікованим романом «Вітри зими», шанувальники втратили можливість дізнаватися про події серіалу заздалегідь. В офіційних інтерв'ю Джордж Мартін стверджує, що не випустив нову книгу тільки тому, що ще не встиг її закінчити. Існує теорія, що насправді і шоста, і сьома книги були Мартіном дописані, а не публікуються вони тільки для того, щоб повністю переключити глядачів на серіал. 7-й сезон «Ігри престолів» вийде на екрани 16 липня 2017 року. Дату прем'єри заключного – 8-го сезону – поки не оголошували.

6. «Рим» — $10 млн. за серію

Серіал «Рим» каналу «Ейч-Бі-Оу» (HBO) увійшов в історію як один з найдорожчих історичних серіалів, проведених американським телебаченням. Незважаючи на те, що в ефір вийшли лише два сезони, глядачам серіал сподобався. Події «Риму» розгортаються в 52 році до н. е. – Гай Юлій Цезар усе-таки підкорює Галлію через вісім років кровопролитної війни. Тим часом в сенаті лідери партії патриціїв намагаються переконати доброго друга Цезаря – Помпея Великого – в тому, що Цезар загрожує подальшого процвітання Риму.

7. «Восьме почуття» — $9 млн за серію

Фантастичний серіал від авторів «Матриці» - сестер Вачовскі (зйомки «Матриці» проходили ще до зміни статі). Сюжет зосереджується на історії групи людей з різних куточків світу, які з'ясовують, що ментально пов'язані один з одним. Коли таємниця розкрита, їм доводиться шукати спосіб вижити: ті, хто бачить у цих людях загрозу, відкривають на них полювання. Прем'єра першого сезону «Восьмого почуття» відбулася в 2015-му, через рік вийшов спеціальний епізод, а прем'єра другого сезону заплановано на 5 травня 2017 року.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

серіали,