Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Касові збори фільму з Йовович обігнали

Касові збори фільму з Йовович обігнали "50 відтінків сірого"

multikino.com, 02.03.2017 07:00, (прочит: 1702 раз, коментовано: 0 раз)

Тим часом Він Дізель "пасе задніх"


Поки пристрасті навколо церемонії "Оскар" все ще не вляглись, Кинопоиск повідомляє результати касових зборів минулих вихідних. Як не дивно, але еротична мелодрама з Джеймі Дорнаном та Дакотою Джонсон все ще тримає позиції, а у рейтингу з'являються фільми, про які українські глядачі вже й забули.

1. «Обитель зла: Остання глава», 94,3 млн доларів

Найбільша сенсація минулого тижня — переможний вихід в Китаї шостої частини «Обителі зла». 91 млн доларів з Піднебесної — це та сума, про яку мріє будь-який голлівудський мейджор. Для порівняння: «Доктор Стрендж» зібрав тут 109 мільйонів за весь час прокату, «Бетмен проти Супермена» — 95, «Фантастичні тварини» — 85. І ось незалежний німецький дистриб'ютор Constantin Film збирає 91 мільйон за три дні.

Компанія Constantin вступила на китайський ринок у стратегічному союзі з місцевою Leomus Pictures, яка забезпечила картині повний локалізований маркетинг. На даний момент стрічка зібрала 239 млн доларів при бюджеті в 40 мільйонів (28 млн доларів припало на США, 40 — на Японію). Перша частина кіносеріалу зібрала набагато менше — трохи більше 100 мільйонів. Найуспішнішою серією поки залишається четверта з 300 мільйонами.

2. «На п'ятдесят відтінків темніше», 19,8 млн доларів

Свята закінчилися, але сиквел БДСМ-мелодрами рано списувати з рахунків. У минулий четвер картина перемахнула в прокаті планку в 300 мільйонів. Вона успішно прокочується в 59 країнах, третій тиждень утримуючи за собою перші рядки в Німеччині, Австрії, Швейцарії, Голландії, Португалії та Венесуелі. У минулі вихідні німці відібрали статус головних фанатів «темного» сиквела у англійців (25,4 мільйона проти 25). Інші цінителі — Франція (19,1), Бразилія (16,8) і Австралія (12,4).

3. «Спліт», 17,3 млн доларів

Загальні збори нового фільму М. Найта Шьямалана — 221 млн доларів при бюджеті в 9 мільйонів. Головна подія для нього на минулому тижні — вдала корейська прем'єра (6,7 млн доларів). До речі, минулого разу голлівудський фільм очолював південнокорейський прокат аж у листопаді, і це були «Фантастичні тварини». Росія, Бразилія та Японія все ще чекають на прем'єру.

4. «Кредо вбивці», 17,3 млн доларів

Повернення «Вбивці» в топ — ще одна заслуга китайського прокату. Як ми вже неодноразово писали, як місцева влада люблять зіштовхувати лобами великі голлівудські релізи. На цей раз вони спланували одночасний випуск двох екранізацій відеоігор, дивом, здавалося б, подолали місцеву цензуру. У підсумку «Кредо» вийшло на 55 000 екранів, «Обитель» — на 110 000. 3 мільйони з каси асасинів було зароблено на 389 екранах IMAX. Загальні збори фільму — 212 млн доларів.

5. «Велика стіна», 14,6 млн доларів

Ще одна картина, яка взяла на минулого тижня планку в 300 мільйонів, — спільний американо-китайський реліз з Меттом Деймоном у головній ролі. Начебто стало можна говорити, що проект перестав бути збитковим (офіційний бюджет — 160 млн доларів), але все не так просто, коли мова йде про копродукції. Все залежить від того, в якому співвідношенні були отримані інвестиції від кожного учасника проекту і який відсоток від зборів вони в підсумку візьмуть. Як би там не було, фільм Чжан Імоу стартував минулого тижня з першого рядка в Італії (1,5 млн доларів), Бразилії (2,6), Болівії, Чілі та Парагваї. Він також зберіг першу позицію в Новій Зеландії, Колумбії і Перу. Наступний і, напевно, останній з важливих релізів відбудеться в Японії в середині квітня. Ось тоді і будемо робити висновки про збитковості або прибутковості фільму.

6. «Ла-Ла Ленд», 14,4 млн доларів

Напередодні оскарівської церемонії, що вже встигла увійти в історію, мюзикл Шазелла нарешті добрався до Японії, де зібрав 5 млн доларів, Данії (0,6) і Норвегії (0,4). На даний момент картину показують 76 країн, і додавання нових не планується. Загальні збори проекту — 369 мільйонів. Це кращий результат для кожної з картин компанії Lionsgate за межами їх фантастичних франшиз «Сутінки» і «Голодні ігри».

7. «Джон Уік 2», 13,2 млн доларів

На третьому тижні міжнародного прокату «Джон Двк» залишив далеко за спиною результати оригінальної картини — 125,5 млн доларів проти 88. Кращі старти уїк-енду — Південна Корея (1,3 млн доларів), Франція (1,2) і Мексика (0,8). У більшості випадків збори у порівнянні з першою частиною вище на 50-95%. Наступні важливі прем'єрні точки — Австралія, Іспанія та Італія.

8. «Лего Фільм. Бетмен», 12,9 млн доларів

Канікули в Європі вийшли на фінішну пряму, але ніхто не поспішає вигнати Бетмена з екранів. У Великобританії він утримує першу сходинку третій тиждень (збори за весь прокат — 28,6 млн доларів). В інших європейських країнах падіння не перевищує 10-20%. 5,1 млн доларів мультфільм заробив за весь прокат в Німеччині, 4,5 мільйона — у Франції. Також 6,7 млн доларів йому принесла Мексика, а 4,7 — Бразилія. На цьому тижні «Бетмен» приземлиться в Китаї.

9. «Зверопой», 12,5 млн доларів

Велика частина заробленого «Зверопоем» за минулий уїк-енд — це знову збори з Китаю (приблизно 8 млн доларів). В іншій частині планети мультфільм поступово зникає з екранів. З комерційно важливих регіонів залишилися тільки Росія та Японія. На даний момент найкраще картина спрацювала у Великобританії (31,8 млн доларів) і Франції (20,9).

10. «Три ікси: Світове панування», 8,6 млн доларів

Дві нові країни для бойовика з Вином Дизелем — Японія (1,4 млн доларів) і Польща (0,3). Плюс в ці вихідні йому перепало ще 6,1 мільйона з Китаю. Загальні збори — 330 млн доларів.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

касові збори,