Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Україна запустила свій аналог премії

Україна запустила свій аналог премії "Оскар"

multikino.com, 22.02.2017 23:00, (прочит: 913 раз, коментовано: 0 раз)

Премія називатиметься "Дзига"


20 лютого відбулася перша прес-конференція з приводу створення Української кіноакадемії і проведення першої національної кінопремії. На створення власного "Оскару" зважилися організатори Одеського міжнародного кінофестивалю за підтримки "Держкіно".

Президент Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторія Тігіпко разом з арт-директором Української кіноакадемії і Національної премії Алік Шпилюк докладно розповіли, що з 20 лютого по 19 березня на офіційному сайті кінопремії http://afilmacademy.org можна подати заявку на членство в кіноакадемії. 

Також на сайті виклали основні вимоги до членів: це повинен бути кінематографіст, який доклав свою руку або зусилля до створення або просування українського кіно з 1991 року. Такими ж якостями повинен володіти кінокритик або будь-який інший діяч мистецтва. У третій категорії залишили спонсорів чи меценатів. Прийом заявок на участь в кінопремії здійснюється на цьому ж сайті з 20 лютого по 20 березня.

Нагороду назвали "Золота дзиґа", в честь Дзиги Вертова. Також іменною премією зробили і режисерську. Вона носить ім'я Юрія Іллєнка. Сама церемонія відбудеться 20 квітня в готелі Faimount Grand Hotel Kyiv, планується близько 500 гостей та учасників.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

Дзига, Оскар,