Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Винайшли

Винайшли "рецепт" перемоги на "Оскарі"

multikino.com, 08.02.2017 22:25, (прочит: 569 раз, коментовано: 0 раз)

Що потрібно знати про фільми, які отримують статуетку?


Щороку на премію Оскар номінують мінімум 600 картин з яких тільки один фільм отримує заповітну статуетку в номінації "Кращий". Якими якостями повинна володіти стрічка, що потрібно знати режисерам, сценаристам і акторам?

Вчені Квінслендського університету в Австралії напередодні "Оскара" -2017 поділилися "формулою" перемоги на найпрестижнішій кінопремії США - вони провели дослідження і з'ясували, що потрібно від актора, щоб отримати "Оскар".

Проаналізувавши історії перемог на "Оскарі", австралійські вчені вивчили критерії вибору акторів на нагороду - і прийшли до висновку, що для отримання заповітної статуетки потрібно бути американським актором і зіграти у фільмі, в якому розповідає про американську культуру.

В ході дослідження австралійські вчені проаналізували досягнення 480 номінантів премії "Оскар", що вручаються Американською академією кінематографічних мистецтв і наук, і 428 номінантів премії Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA), в категоріях "Кращий актор" і "Краща актриса". Вчені помітили, що американським акторам премії дістаються частіше - навіть у Великобританії. Вони отримали більше половини всіх нагород в преміях "Оскар" і BAFTA.

Також вченим вдалося встановити зв'язок між походженням акторів і тематикою фільму: за результатами дослідження виявилося, що 88% американських акторів, що знялися у фільмах, де так чи інакше була показана американська культура, отримували нагороду - а ось серед американських акторів, що знялися у фільмах про неамериканську культуру, лауреатів виявилося всього 26%.

Цікаво, що "правила гри" для отримання британського Оскара ідентичні - як показало дослідження, британські актори, які зіграли у фільмах про британську культуру, мали в 20 раз більше шансів виграти премію BAFTA, ніж актори, які показали життя іншої культури.

"Культура, про яку йде мова в кіно, має більше значення. І саме тематика фільму збільшує шанс отримання нагороди. Ми, швидше за все, визнаємо акторів з "своєї" групи, що зображують життя знову ж таки "своєї" групи", стверджують автори дослідження. "Очевидно, що не буде ніякої випадковості в тому, що фільм, що розповідає про життя виконавців в Голлівуді, - "Ла-Ла Ленд" - отримає найбільшу кількість нагород у США".



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

Оскар, фільми,