Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Десять кращих фільмів 2016 року за версією ВВС

Десять кращих фільмів 2016 року за версією ВВС

multikino.com, 05.01.2017 22:25, (прочит: 1950 раз, коментовано: 0 раз)

Деякі з цих фільмів цілком ймовірно отримають Оскар!


1. "Ла-Ла Ленд"

Міа все життя мріє стати актрисою, але замість цього подає каву в кафетерії. Талановитий молодий музикант Себастьян, щоб заробити на життя, грає на вечірках в брудних пабах. Одного разу вони зустрічаються, і між ними спалахує почуття: вони щасливі, але незабаром все може змінитися. Їм доведеться вирішувати, як жити в нових умовах, адже те, що відбувається може поставити під загрозу або їх відносини, або кар'єру.

2. "Аномаліза"

Майкл Стоун - головний герой цієї історії - письменник, який спеціалізується на обслуговуванні клієнтів. Правда, у нього є одна невелика, але суттєва проблема - Майкл не може і не хоче налагоджувати контакт з людьми. Під час чергової ділової поїздки він знайомиться з жінкою, якій судилося змінити його погляди на навколишній світ.

3. "Манчестер біля моря"

Після смерті старшого брата, безвідповідальний сантехнік Лі Чендлер раптово стає опікуном свого 16-річного племінника. Тепер відчайдушному нехлюю потрібно повернутися в рідне місто, яке він покинув багато років. Тут він зіткнеться з минулим, яке віддалить його від батьків і друзів, разом з якими він виріс.

4. "Під покровом ночі"

Успішна жінка Сьюзен, 15 років тому кинула чоловіка, знову стикається зі своїм минулим. Зараз у головній героїні є власна арт-галерея, розташована в центрі Лос-Анджелеса, а новий чоловік ідеально вписується в її уявлення про те, яким повинен бути чоловік. Але раптово в її життя вривається колишній чоловік - колись письменник-невдаха: він надсилає їй рукопис свого роману, в якому по крупицях розібрані таємниці її минулого.

5. "Прибуття"

Сюжет картини розповідає про космічні кораблі, що приземлилися в різних точках нашої планети. Ніхто не знає, навіщо вони прилетіли і чого від них очікувати. Щоб розібратися в ситуації, військові кличуть на допомогу лінгвістку, якій і потрібно встановити перший контакт з позаземним розумом. У процесі знайомства з цим видом головна героїня інакше починає сприймати і відчувати час, що допомагає їй точніше зрозуміти мету візиту інопланетян.

6. "Тоні Ердманн"

Вінфред - колишній учитель музики і безжурний веселун - на старості років вирішує налагодити стосунки зі своєю дорослою дочкою. Жінці вже 37, вона працює бізнес-консультантом в одній з найбільших корпорацій Німеччини. Щоб привернути її увагу, Вінфред перевтілюється в ексцентричного бізнесмена Тоні Ердмана, який своїми шокуючими витівками повинен допомогти головному герою досягти поставленої мети.

7. "Засновник"

Картина розповідає про життя американця Рея Крока, який створив з непримітної забігайлівки всесвітньо відому мережу ресторанів фастфуду. Крок, намагаючись заробити грошей, животів то там, то тут, але одного разу доля приводить його в кафе братів Макдональд. Ці молоді люди - Мак і Дік - організували заклад, в якому основний акцент був зроблений на максимально швидке обслуговування клієнтів.

8. "Почесний громадянин"

У центрі сюжету картини лежить історія вигаданого аргентинського письменника Деніеля Мантовані, що проживає ось уже на протязі 30 з гаком років в Європі. Раптово він вирішує повернутися в Аргентину, щоб прочитати на Батьківщині кілька лекцій, а також отримати звання почесного громадянина міста Салас, де він народився і провів своє дитинство. Правда, на місці його чекає неприємний сюрприз, адже героями книг Деніеля стали реальні люди - його сусіди і друзі.

9. "Флоренс Фостер Дженкінс"

В основу фільму покладено реальні події. Флоренс Фостер Дженкінс, отримавши в спадок солідну суму грошей, вирішила присвятити своє життя музиці: вона допомагала всім музикантам Нью-Йорка, а також відкрила музичний клуб «Верді». Флоренс була впевнена, що і сама має непогані музичними даними, тому багато років виступала на сцені. Ніхто так і не наважився сказати жінці, що в неї відсутній музичний слух і що співати їй категорично не можна.

10. "Твоє ім'я"

Головні герої цієї анімаційної стрічки - молодий хлопець Таки Татібана і дівчина Міцухо Міямідзу - живуть в різних містах і не знайомі один з одним. Прокинувшись одного разу, вони відчувають, що втратили щось для них важливе. Поступово обидва розуміють, що уві сні якимось чином потрапляють в тіла один одного. На усвідомлення цього факту йде якийсь час - молоді люди вирішують розібратися в причинах загадкового перевтілення.



Читайте також:
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно
Світ Аніме: Відображення японської культури у мультсеріалах

фільм, 2016, ВВС,