Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Камуфляж в цивільній моді

Камуфляж в цивільній моді

multikino.com, 19.12.2016 01:00, (прочит: 734 раз, коментовано: 0 раз)

Крім традиційних смуг, "горошку" і гусячої лапки, які є досить старими


І навіть "традиційними" забарвленнями, в моду в останні десятиліття увійшли абсолютно нові малюнки. Один з них - камуфляжній пляма, запозичене у військових. Стиль мілітарі, що припав до смаку багатьом жителям Землі, привів до широкого поширення нової оригінальної забарвлення в цивільній моді.



Камуфляж, як особлива забарвлення для маскування на місцевості, був відомий ще до Першої світової війни. Правда використовувався він здебільшого на флоті, так як сухопутна армія в той час ще перебувала в полоні ілюзій про армійську доблесті і офіцерської честі. Тоді вважалося, що будь-яка маскування - це ганебно. Навіть в Першу світову французьке військове відомство заявляло: "Червоні штани - це і є Франція!". Через таку недалекоглядність військових, французи несли величезні втрати на відміну від тих же англійців, які використовували захисну забарвлення форми "хакі".



Перші камуфляжі в одяг з'явилися вже в післявоєнний період в Німеччині. Хоч спроби поставити плямисте забарвлення на службу спостерігалося і в молодій Країні Рад, Англії і навіть США, проте Німеччина випередила всіх, поставивши випуск нової маскування на потік. У воєнний час саме Німеччина продовжила досліди, явивши світу майбутню легенду - Flecktarn.



Виробництво одягу в маскувальною плямистої забарвленням обходиться країні набагато дорожча за звичайну. Саме тому в перші повоєнні роки населення - збідніле і пересичені війною - до камуфляжному одязі не зверталося. Мода згадала про неї лише після війни у ​​В'єтнамі, коли західний кінематограф почав масово випускати фільми про військових, стимулюючи інтерес широких мас до мілітарі. В цей час на ринках Європи і США з'являються різні футболки камуфляжні, штани захисних кольорів з великими карго-кишенями і багато іншого. В СРСР, безумовно, вся ця продукція потрапила лише під кінець 1980-х.



У сучасному світі камуфляжна забарвлення використовується повсюдно. Деякі спочатку військові типи маскує плями, такі як американський Woodland стали одним з елементів поп-культури, субкультур реперів. Німецький Flecktarn став візитною карткою ультраправих рухів, скінхедів і неофашистів по всьому світу. Дійшло до того, що німецьку забарвлення заборонили до носіння в Данії, як таку, яка може нагадувати про роки німецької інвазії в Європі. Низька ціна та висока якість, непоказність матеріалів військової форми привела до широкого її розповсюдження не тільки в середовищі модників і модниць, а й серед тих верств населення, які змушені економити на одязі. Також маскують властивості припали до смаку мисливцям і рибкам.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно