Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Шерлок Холмс: 5 кращих фільмів про геніального сищика

Шерлок Холмс: 5 кращих фільмів про геніального сищика

multikino.com, 27.09.2016 13:40, (прочит: 2317 раз, коментовано: 0 раз)

Згадуємо найкращі фільми про Шерлока Холмса


Шерлок Холмс, без сумніву, один з найзнаменитіших персонажів у всьому світі. Створений Артуром Конан Дойлем, він зі сторінок книг перейшов в численні фільми, серіали і навіть мультфільми, яких з кожним роком стає все більше. У деяких екранізаціях практично нічого не залишилося ні від оригінального Шерлока Холмса, ні від його заплутаних справ, але, тим не менш, вони знаходять своїх глядачів і шанувальників. Сьогодні ми згадаємо п'ять кращих фільмів про знаменитого сищика.



Молодий Шерлок Холмс / Young Sherlock Holmes, 1985 рік



Фільм від режисера Баррі Левінсона, який не грунтується на творах Конан Дойля, а виступає в деякому роді прологом до книги «Етюд у багряних тонах». У картині розповідь ведеться від імені молодого Джона Ватсона, який тільки-но приїхав до Лондона. У цьому фільмі глядачі побачать режисерську версію знайомства Ватсона і Шерлока, який підкорює юного Джона своїм дедуктивним методом і стає його другом.



Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Собака Баскервілів, 1981 рік



Радянська екранізація знаменитого твору, яка є третьою частиною телевізійного серіалу. Режисер Ігор Масленніков зміг на диво точно втілити на екрані однойменну повість Конан Дойля. За сюжетом вже досвідчений Шерлок і його незамінний друг доктор Ватсон беруться за розслідування загадкової справи про пекельну гончу, яка ось уже кілька століть переслідує сім'ю Баскервілів.



Шерлок Холмс / Sherlock Holmes, 2009 рік



Цей фільм справа рук британського режисера Гая Річі, який хоч і взяв за основу твори Артура Конан Дойля, але зробив власну картину з абсолютно оригінальною сюжетною лінією. Варто зазначити, що у фільмі є численні відсилання до оригінальних творів, що буде приємно шанувальникам книг. Роль неповторного Шерлока Холмса виконав Роберт Дауні-молодший, а Джона Ватсона зіграв Джуд Лоу. У фільмі повно спецефектів і, звичайно, британського гумору.



Шерлок Холмс. Гра тіней / Sherlock Holmes: Game of Shadows, 2011 рік



Другий фільм від Гая Річі, який, на думку глядачів, вийшов ще більш динамічним і захоплюючим. Дії в картині відбуваються через півроку після подій першого фільму, але сюжет практично не пов'язаний. У цій картині в гру включається заклятий ворог Шерлока Холмса - професор Моріарті.



Шерлок / Sherlock, 2010 рік



Неможливо не згадати в нашому списку цей серіал від ВВС, який буквально за пару серій підкорив серця мільйонів. Події розгортають в сучасному світі, і Шерлок оснащений не лише своїм геніальним розумом, але й різними детективними гаджетами. Головні ролі виконали Бенедикт Камбербетч і Мартін Фрімен.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article