Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Чому варто подивитися фільм «Доктор Стрендж»

Чому варто подивитися фільм «Доктор Стрендж»

multikino.com, 27.09.2016 16:48, (прочит: 1549 раз, коментовано: 0 раз)

Цікаві факти про фільм


Легендарні Marvel продовжують радувати своїх відданих шанувальників, і готують до випуску чотирнадцятий фільм свого кінематографічного всесвіту. На цей раз героєм фільму стане таємничий Доктор Стрендж, роль якого виконає неповторний Бенедикт Камбербетч.



Студія як ніколи хотіла втілити в життя цей проект. Задумка перенести на екрани кінотеатрів знаменитого героя коміксів з'явилася ще в 1980 році, але через певні обставини реалізацію доводилося неодноразово переносити. Крапку в метаннях поставила студія Paramount Pictures, яка викупила права на цього персонажа, і вже в 2010 році почалася робота над створенням сценарію.



Свого часу зайняти місце сценариста хотів Джордж Р.Р. Мартін, автор знаменитого циклу книг «Пісня льоду і полум'я», які лягли в основу популярного серіалу «Гра престолів». Однак студії довелося відмовити письменнику через низку його вимог. Наприклад, Мартін хотів відокремити Стренджа від інших персонажів кіновсесвіту Marvel, а, на думку творців фільму, це було просто неприпустимо. Крім того, Джордж Мартін вимагав студію підписати з ним контракт, згідно з яким створений ним сценарій не можна буде переписати, а у франшизи ніколи не буде перезапуску.





У 2014 році проект отримав свого режисера, крісло якого зайняв Скотт Дерриксон, а також виконавця головної ролі - Камбербетча. Зйомки стартували в 2015 році і тривали до квітня 2016.



За сюжетом майбутнього фільму, один з найбільших світових хірургів Стівен Стрендж, який шалено любить свою роботу, потрапляє в страшну автокатастрофу. Ця трагедія забирає життя його дружини і ще не народженої дитини, а самого доктора позбавляє колишньої чутливості рук. Збожеволівши від горя, хірург навіть не може з головою піти в роботу, так як більше не володіє своїм цінним даром. Втративши сенсу життя, герой вирушає на пошуки зцілення, як покаліченого тіла, так і пораненої душі. Низка подій приводить його до Старійшині, який стане його наставником і навчить таїнств містичних мистецтв. Через багато років, Доктор Стрендж стане одним з наймогутніших магів на Землі.



У широкий прокат фантастичний фільм «Доктор Стрендж» вийде 28 жовтня і стартує з Великобританії, потім 4 листопада картину презентують в США, а українські глядачі зможуть її побачити вже 3 листопада 2016 року.



Читайте також:
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно
Світ Аніме: Відображення японської культури у мультсеріалах

article