Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

5 міні-серіалів на вечір

5 міні-серіалів на вечір

multikino.com, 07.08.2016 23:41, (прочит: 2790 раз, коментовано: 0 раз)

Сучасна класика британського телебачення


Увечері після трудового дня або після бурхливих вихідних, коли хочеться побути вдома і по-справжньому відпочити і розслабитися, виникає два питання: що приготувати поїсти і що подивитися. Сьогодні ми вирішимо одну з задач за вас, і запропонуємо 5 відмінних британських міні-серіалів, які можна назвати класикою телебачення.



Шпигун, вийди геть! / Tinker Tailor Soldier Spy, 1979



Серіал є екранізацією шпигунського роману письменника Джона ле Карре, і став абсолютною класикою британського телебачення. По суті, це англійська версія радянських «Сімнадцяти миттєвостей весни». У головній ролі видатний актор Алек Гіннесс, який зіграв керуючого розвідкою, що вийшов на пенсію. Героя викликають з його заслуженого відпочинку, і доручають знайти радянського шпигуна серед товаришів по службі. Серіал з воістину заплутаним шпигунським сюжетом і знаменитим англійським гумором. Пізніше було знято продовження історії під назвою «Люди Смайлі», а в 2011 році вийшов повнометражний фільм з Гері Олдманом в головній ролі.

На краю пітьми / Edge of Darkness, 1985



Шестисерійний детективний трилер, який став головною сенсацією британського телебачення 80-х років. У центрі сюжету йоркширський поліцейський, який самостійно береться за розслідування вбивства своєї дочки. Під час своїх пошуків герой буде втягнутий в змову навколо ядерної зброї, а на допомогу йому прийде не надто серйозний Црушник і привид загиблої доньки.

Велика гра / State of Play, 2003



Політичний трилер, який відповідає всім стандартам жанру. Цей серіал став початком великої кар'єри для режисера Девіда Йейтса, який пізніше зняв кілька фільмів про «Гаррі Поттера». Головний герой серіалу - репортер відомої газети, який починає розслідування загадкової смерті юної співробітниці. Слід зазначити, що незважаючи на простоту зйомок, всі шість серій йдуть на одному диханні і тримають глядача в напрузі.



Багряна пелюстка і біла / The Crimson Petal and the White, 2011



Ще один міні-серіал, заснований на романі. Творці спробували перенести події, описані на 900 сторінках, в 4 серії - їм це вдалося, але від багатьох деталей, на жаль, довелося відмовитися. Події відбуваються в Англії 19 століття, коли спадкоємець парфумерної справи закохується в юну повію. Дівчина розумна не по роках, і розуміє всю печаль свого становища, вона мріє покінчити з цим низьким заняттям і стати справжньою письменницею. У цій історії все могло б бути просто, але у головного героя вже є божевільна дружина і нещасна дочка.

Кінець параду / Parade's End, 2012



Сюжет розгортається під час Першої світової війни, і через життя однієї людини в серіалі показана ціла епоха. Головний герой, якого зіграв всіма улюблений Бенедикт Камбербетч, живе в шлюбі з нелюбою і невірною жінкою, ростить чужу дитину і відчуває високі платонічні почуття до суфражистки. Але навіть таке не щасливе життя закінчується, коли герой змушений вирушити на фронт.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article