Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Британські фільми, які варто подивитися

Британські фільми, які варто подивитися

multikino.com, 08.04.2016 18:10, (прочит: 2006 раз, коментовано: 0 раз)

Огляд знаменитих англійських кінострічок


Великобританія славиться своїм неординарним тонким почуттям гумору і консервативною атмосферою. Однак англійський кінематограф настільки різнобічний і дивовижний, що часом про походження фільму можна зрозуміти тільки по унікальному британському акценту акторів. Сьогодні ми представляємо вам фільми, які ви можливо вже бачили, але порахували їх типово голлівудськими. Якщо ж ці картини виявляться незнайомими - подивіться, ви точно не пошкодуєте.

На голці, 1995 рік



Екранізація однойменного популярного роману Ірвіна Велша, яка отримала не менше слави і позитивних відгуків, ніж оригінальний твір. Цей фільм став другим в режисерському досвіді Денні Бойла, і значно вплинув на його подальшу кар'єру. Головний герой картини, у виконанні Евана МакГрегора, розповідає про свої друзів, яких пов'язує спільна залежність від наркотиків. Сам він робить чергову спробу зав'язати і почати нове доросле життя. Незважаючи на складну тему, у фільмі багато неординарного гумору і унікальних режисерських прийомів.

Механічний апельсин, 1971 рік



Ще одна легендарна екранізація, яку створив Стенлі Кубрик. В основу картини ліг однойменний культовий роман Ентоні Берджесса, який вийшов в 1962 році. Фільм-антиутопія, в якому піднімаються питання про природу людської агресії, про право на недоторканну свободу волі і про сутність покарання, яке повинна нести людина за свої вчинки. «Механічний апельсин» став важливим надбанням британського кінематографа і став основою для численних подібних картин.

Уїтнейл і я, 1986 рік



Воістину британське кіно - тут і відомий сарказм, і чорний гумор, і вулиці Лондона, і безперервний дощ. У центрі сюжету двоє друзів, які вибрали собі в професію акторство, і тепер сидять без роботи. Герої живуть в одній кімнаті старого будинку, спускають всю свою допомогу з безробіття в барах і міркують про сенс життя.

Це - Англія, 2006 рік



Дія фільму відбувається в 1983 році на літніх канікулах в невеликому англійському містечку. У центрі сюжету опиняється 12-річний хлопчик, який втратив батька на війні і тепер живе з матір'ю. У його житті не відбувається нічого цікавого до тих пір, поки він не зустрічає компанію підлітків-скінхедів. Вони живуть своїм життям, ні від кого не залежать і бунтують проти всіх усталених правил суспільства. Опиняючись в їхньому числі, наш герой відкриває для себе зовсім нове життя, яке не завжди таке веселе і безтурботне, як здається спочатку.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article