Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

ТОП 5: Фільми-антиутопії

ТОП 5: Фільми-антиутопії

multikino.com, 07.04.2016 20:34, (прочит: 2703 раз, коментовано: 0 раз)

Огляд фантастичних фільмів про майбутнє людства


Антиутопія - один з найцікавіших жанрів, як в літературі, так і в кінематографі. До слова, більшість фільмів засновані саме на художніх творах. На жаль, режисерам не завжди вдається точно перенести на великий екран все те, що хотів сказати автор, але свої спроби вони не залишають. Так, незабаром у прокат вийдуть два фільми в жанрі антиутопія - «Висотка» з Томом Хіддлстоном, заснована на романі Дж. Г. Балларда 1975 року, і «Рівні» з Крістен Стюарт і Ніколасом Холтом, в основу сюжету якого ліг легендарний роман-антіутопія Джорджа Оруелла «1984». А поки ми чекаємо ці кінопрем'єри, пропонуємо вам ознайомитись з іншими картинами, які стали яскравими представниками жанру.

12 мавп



Бред Пітт і Брюс Уїлліс покажуть нам світ вже недалекого майбутнього - 2035 рік. Населення Землі піддалося жахливому вірусу, який знищив практично всіх жителів планети. Ті, хто вижили, змушені ховатися під землею. Режисер Террі Гілліам створив сюрреалістичний світ, в якому можлива подорож у часі, а божевільні можуть розкрити таємну змову.

Бразилія



Ще один фільм Террі Гілліама, який він зняв на 10 років раніше, ніж «12 мавп». На цей раз ми побачимо тоталітарний світ майбутнього, який показаний в геніальній сатиричній і навіть абсурдній формі. Головний герой - типовий клерк, який відрізняється від усіх жителів здатністю бачити сни. Його життя повністю змінитися, коли одного разу він зустріне дівчину зі своїх сновидінь.

Гаттака



Гаттака - це ідеальний світ майбутнього, де всі жителі генетично запрограмовані і народжені в лабораторії. Головний герой, на своє нещастя, був народжений в любові, і тепер носить ярлик про свою непридатність. Він має почуття, проявляє емоції і вірить в свої мрії, що категорично заборонено. Щоб уникнути неприємностей, герой купує собі особистість іншої людини, проте обдурити владу Гаттаки буде зовсім непросто.

Окрема думка



Ще один варіант майбутнього, де розроблена спеціальна програма по затриманню злочинців. Тепер можна заздалегідь передбачити вбивство, і схопити вбивцю, який ще не встиг його зробити. Все працює ідеально, поки одного разу керівник злочинного відділу у виконанні Тома Круза сам не виявляється майбутнім вбивцею. Герою нічого не залишається, окрім як ховатися і намагатися довести, що ідеальна програма дала збій.

Острів



Острів - це останній незабруднений шматочок планети. Всі жителі спеціального поселення, яке ретельно контролюється владою, мріють вирватися і потрапити на заповітну землю. Один з жителів поселення випадково виявляє, що уряд бреше, і насправді ніякого Острови може не існувати зовсім.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article