Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

ТОП 5: Кращі біографічні драми десятиліття

ТОП 5: Кращі біографічні драми десятиліття

multikino.com, 12.03.2016 19:47, (прочит: 2452 раз, коментовано: 0 раз)

Огляд фільмів-біографій, який варто подивитися


Біографічний фільм або «байопік» - це картина, яка розповідає історію життя видатної людини. Кінострічка може охопити всю долю головного героя або показати тільки найважливіші моменти біографії. Байопік як жанр дуже поширений в кінематографі, так як аудиторії завжди цікаво наочно побачити те, що зазвичай пишуть в книгах. Сьогодні ми представимо декілька біографічних фільмів, які можна назвати найкращими за останні десять років. Пропонуємо вам простежити за долями головних героїв.

Далласький клуб покупців



Фільм показує історію життя Рона Вудруфа, простого електрика з Техасу. Рону поставили смертельний діагноз - СНІД, і відвели лише 30 днів життя. Прийнявши цей важкий удар долі, герой вирішив не коритися і почав боротьбу зі своєю хворобою. Він дізнався, що можна продовжити собі життя за допомогою нетрадиційних і заборонених в США препаратів. Головну роль виконав Меттью МакКонахі, а Джаред Лето зіграв транссексуала, з там самим діагнозом. Акторська робота цього дуету підкорила своєю переконливістю, за що обидва актори отримали «Оскар» в 2013 році.

Король говорить



Ще один прекрасний акторський дует - Колін Ферт в ролі короля Великобританії Георга VI і Джеффрі Раш, який зіграв неординарного логопеда. Картина розповість про період в житті майбутнього короля, коли він тільки збирався вступити на посаду. Георг VI страждав нервовим заїканням, був невпевнений у собі і сумнівався в своїх здібностях керувати країною. Фільм отримав чотири «Оскара» в 2011 році.

Мене там немає



Біографічний фільм про легендарного музиканта Боба Ділана. Картина знята цікавим способом - вона складається з шести історій, які показують різні періоди життя виконавця. У кожній з частин ми бачимо нового персонажа у виконанні нового актора. Боба Ділана на вершині його кар'єри зіграла Кейт Бланшетт, за що отримала «Золотий глобус» у 2008 році.

Життя в рожевому кольорі



Неймовірно красива і зворушлива картина, яка розповість про нелегку долю знаменитої Едіт Піаф. Ми побачимо дитинство майбутньої світової зірки, проведене в злиднях, її важкий шлях до справжньої сцені, період запаморочливого успіху і загального визнання, а також трагічну смерть французької співачки. Головну роль виконала Маріон Котійяр, за що отримала «Оскар» в 2008 році.

Королева



У цьому фільмі ми побачимо уривок з життя британської королівської сім'ї після трагічної загибелі принцеси Діани. Головну роль королеви Єлизавети II виконала Хелен Міррен, і була нагороджена за неї «Оскаром» у 2005 році.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article