Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Яскраві екранізації комп`ютерних ігор

Яскраві екранізації комп`ютерних ігор

multikino.com, 10.03.2016 12:32, (прочит: 1241 раз, коментовано: 0 раз)

Огляд фільмів, знятих за мотивами популярних ігор


Немає нічого нового в тому, що фільми знімають за сюжетами гучних книг. Однак тепер з'явилася нова тенденція - екранізувати популярні комп'ютерні ігри. Голівуд вже має досвід в цій справі, і сьогодні ми згадаємо найяскравіші фільми, зняті на основі комп'ютерних ігор.

Вуличний боєць

Фільм зняли ще в 1994 році, на піку популярності однойменної гри Street Fighter. Головну роль віддали не менше популярному в той період і знаменитому бійцю Жану-Клоду Ван Дамму. Актор зіграв безстрашного полковника, який рятує людей від божевільного диктатора, що захопив їх у полон.

Смертельна битва

Фанати популярної гри Mortal Kombat залишилися в повному захваті після виходу цього фільму. Кінокритики, в свою чергу, не знайшли в ньому нічого особливого. Картина вийшла витриманою в стилі самої гри - захоплюючий екшн, велика кількість різноманітних персонажів і бійок під енергійну музику.

Лара Крофт: Розкрадачка гробниць

Молода Анджеліна Джолі підкорила серця не тільки шанувальників комп'ютерної гри Tomb Raider, а й далеку від цього заняття аудиторію. Фільм кілька років не вирішувалися знімати, так як «Смертельна битва 2» оглушливо провалилася в прокаті. Але в підсумку, кіностудія ризикнула і не пошкодувала. Пригоди Лари Крофт отримали кілька сиквелів, а Джолі знайшла мільйони прихильників по всьому світу.

Оселя зла

Ще один фільм, який приніс світову славу виконавиці головної ролі Мілі Йовович і перетворився в популярну серію. Картина, знята за мотивами Resident Evil, стала набагато популярнішою за саму гру. На даний момент франшиза налічує п'ять фільмів, кожен з яких був успішний в світовому прокаті. Наступна частина, ймовірно остання, має вийти в 2017 році.

Doom

Назву цього фільму навіть не потрібно було перекладати, так як практично кожен знав це слово. Перша частина оригінальної гри вийшла ще в 1993 році і буквально відразу одна з кіностудій купила права на екранізацію. Але реалізація проекту зайняла довгих 10 років, а успіх виявився набагато нижче, ніж передбачалося. Творці фільму запросили на головну роль Дуейна «Скелю» Джонсона. Але навіть він не зміг передати страшну атмосферу гри.

Варкрафт

Вперше про створення повноцінного фільму заговорили ще в 2006 році, проте можливість побачити його з'явиться у шанувальників гри лише через десятиліття. Цей фільм ще має вийти на великі екрани. Його світова прем'єра запланована на 26 травня 2016 року. В основу сюжету лягла однойменна популярна гра, і дії будуть відбуватися в ігровому всесвіті.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article