Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

ТОП 5: Фільми-катастрофи

ТОП 5: Фільми-катастрофи

multikino.com, 07.12.2015 22:07, (прочит: 3387 раз, коментовано: 0 раз)

Огляд найбільш захоплюючих фільмів-катастроф


Жанр фільм-катастрофа в останні роки став одним з найприбутковіших і популярних. Почався попит на небезпечні сюжети ще в 90-х роках, коли у всіх на слуху була зміна тисячоліть і майбутній кінець світу. Голлівудські студії не упустили можливості заробити на темі, що непокоїла людство і так з'явилися кращі фільми-катастрофи.

Армагедон, 1998 рік



Можливе зіткнення нашої планети з гігантським астероїдом здорово полоскотало нерви всім глядачам фільму «Армагедон». Зняв картину Майкл Бей, який вважається одним з найкасовіших режисерів Голлівуду, він віддав головні ролі Брюсу Уіллісу, Бену Аффлеку і Лів Тайлер. Постановник потрапив в точку і з акторами, і з іншими складовими картини - фільм претендував на «Оскар» відразу в чотирьох номінаціях.

Післязавтра, 2004 рік



Цей фільм показує іншу небезпеку, яка загрожує всьому людству. За версією режисера Роланда Еммеріха, нашій планеті загрожує масове танення льодовиків, яке тягне за собою зниження температури світового океану і повну зміну клімату на Землі. Головні ролі в стрічці виконали Денніс Куейд, Джейк Джилленхол і Еммі Россам. «Післязавтра» насичений вражаючими картинами стихійних лих і трагічних масових смертей.

Пекло, 2007 рік



У цьому фільмі кінець світу втілений в найбільш буквальному сенсі і про це говорить навіть слоган картини «Настають темні дні». Денні Бойл показав нам, як розгортатимуться події на планеті, коли Сонце почне гаснути. Дії фільму розгортаються в недалекому майбутньому – 2057 році, а головні герої, яких виконали Кілліан Мерфі, Кріс Еванс і Роуз Бірн, намагатимуться врятувати людство.

Явище, 2008 рік



Триллер від індійського режисера М. Найта Шьямалана показує несподівану версію небезпеки для населення планети. Жителів східного узбережжя США раптово охоплює епідемія, з якою людство ще ніколи не стикалося, епідемія самогубств. Звідки з'явився вірус і як його можна знищити, належить з'ясувати Марку Уолбергу, Зої Дешанель і Джону Легуізамо, які зіграли головні ролі в цьому фільмі.

Знамення, 2009 рік



Цей блокбастер вже не просто фантастичний, але і містичний - в центрі сюжету виявиться герой Ніколаса Кейджа, який буде розгадувати таємниче послання. Цьому вченому вдасться встановити взаємозв'язок між датами в посланні і найбільшими нещастями на планеті за останні 50 років, залишається з'ясувати - що буде, коли список дат закінчиться, а всі знамення втіляться в життя.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article