Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

10 найдорожчих серіалів в історії

10 найдорожчих серіалів в історії

multikino.com, 17.11.2015 11:17, (прочит: 2867 раз, коментовано: 0 раз)

Названо список найбільш дорогих серіалів на ТБ


Аналітики кіно і телебачення склали рейтинг найдорожчих телевізійних серіалів в історії. Список вийшов дуже різноманітним як за жанрами, так і по роках, і досить непередбачуваним.

10 місце, серіал «Терра Нова» (TERRA NOVA)

Виробничий бюджет одного епізоду 4 млн доларів

Концепцію цього серіалу схвалив сам Стівен Спілберг, порахувавши гарною ідеєю шоу, де головні герої відправляються в далеке минуле з динозаврами. Керівництво телеканалу Fox замовило до виробництва відразу цілий сезон, пілотна серія якого обійшлася в 14 мільйонів доларів. Серіал вийшов цікавим і мав хороші рейтинги, але Fox не потягнув такий бюджет і після першого сезону серіал закрили.

9 місце, «Дедвуд» (DEADWOOD)

Виробничий бюджет одного епізоду 4,5 мільйонів доларів

Телеканал НВО заради цього вестерну побудував справжнє старовинне містечко, разом з такими дрібницями як стайні і салуни. Канал зміг собі дозволити 3 сезону шоу на Дикому Заході, після чого «Дедвуд» був знятий з виробництва. Однак серіал повністю себе окупив завдяки продажам дисків, що є досить рідкісним явищем.

8 місце, «Підпільна імперія» (BOARDWALK EMPIRE)

Виробничий бюджет одного епізоду 5 млн доларів

Пілотну серію знімав сам Мартін Скорсезе, а НВО не пошкодував на неї 18 мільйонів доларів, щоб у деталях відтворити епоху «сухого закону». У підсумку вийшло 5 повноцінних сезонів шоу без будь-якої економії.

7 місце, «Фрейзер» (FRASIER)

Виробничий бюджет одного епізоду 5,2 млн доларів

У цьому серіалі не було унікальних декорацій - вся справа в головному акторі Келсі Греммері, який у 11 сезоні просив 1,6 млн доларів за епізод. Такий гонорар складав 30% від бюджету, а якщо додати суми гонорарів всіх інших, включаючи собак, яким платили по 10 тисяч доларів за серію, то 7 місце шоу в рейтингу стає зрозумілим.

6 місце, «Гра престолів» (GAME OF THRONES)

Виробничий бюджет одного епізоду 6 млн доларів

Пілотна серія обійшлася НВО в 10 мільйонів доларів, але можливо вона зіграла свою роль у долі серіалу. Серіал також спонсорувала Північна Ірландія, так як там знімається більшість епізодів, натомість країна отримує колосальний прибуток від туристів.

5 місце, «Камелот» (CAMELOT)

Виробничий бюджет одного епізоду 7 млн доларів

Шикарний акторський склад - одна Єва Грін чого варта, масштабні історичні декорації, добре продуманий сюжет - все що потрібно для успіху на телебачення, але «Камелоту» просто не пощастило - через два місяці після його дебюту в ефір вийшла «Гра престолів», забравши всю аудиторію.

4 місце, «Марко Поло» (MARCO POLO)

Виробничий бюджет одного епізоду 9 млн доларів

Netflix не побоявся такого гіганта як «Гра престолів» і запустив свій історичний серіал. Перший десятисерійний сезон обійшовся в 90 мільйонів доларів, а нещодавно керівництво каналу анонсувало продовження шоу в 2016 році.

3 місце, «Друзі» (FRIENDS)

Виробничий бюджет одного епізоду 10 млн доларів

Зазвичай ситкоми не обходяться так дорого і не можуть змагатися з історичними драмами, проте «Друзі» стали винятком. Під час зйомок останнього 10 сезону 60% загального бюджету йшло на гонорари акторів, кожен з яких отримував по 1 мільйону доларів за епізод.

2 місце, «Рим» (ROME)

Виробничий бюджет одного епізоду 10 млн доларів

НВО знову знайшов допомогу в особі іноземного спонсора, на цей раз ним став канал ВВС, який оплатив 15% загальної вартості першого сезону за право трансляції у Великобританії. Серіал коштував того - його двічі номінували на «Золотий глобус» і на його рахунку 7 статуеток «Еммі». Однак більше ніж на 2 сезону бюджету не вистачило.

1 місце, «Швидка допомога», (ER)

Виробничий бюджет одного епізоду 13 млн доларів

Один з найпопулярніших серіалів дев'яностих, який відкрив світові Джорджа Клуні. На останніх сезонах актор просив рекордно високий гонорар і керівництво каналу погодилося, щоб не втратити рейтинги. Однак Клуні все одно покинув шоу в 1999 році, а «Швидка допомога» прожила самостійно ще 10 років, закінчившись на 15 сезоні.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article