Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

4 виключно красивих фільми

4 виключно красивих фільми

multikino.com, 04.11.2015 19:24, (прочит: 6419 раз, коментовано: 0 раз)

Фільми, які сподобаються кожному естетові


Іноді буває так, що після перегляду фільму більше вражень залишається не від його сюжету, а від картинки, яку ми спостерігали протягом двох годин. Трапляються і щасливі збіги, коли візуальна форма подачі та зміст картини відповідають один одному. Але є один нюанс - поняття краси і естетичного смаку у всіх різне, і навіть два кіномана назвуть з десяток вражаючих фільмів абсолютно різних жанрів, епох і режисерів. Ми вибрали кілька шедеврів кінематографа, які повинні догодити тим, хто цінує красиві кадри.

«Сходи до неба», 1946



Цей фільм відноситься до тієї епохи, коли багато хто сумнівався, що кінематографу потрібен звук і колір. Але два підприємливих британця Пaуелл і Прeссбургер не сумнівалися - вони були впевнені в тому, що потрібно. Їхній фільм показує казкову фантазію в тематиці Другої світової війни, яка ледве встигла закінчитися. У «Сходах до неба» режисери експериментують, чергуючи монохромне зображення з кольоровим. Це нагадує «Чарівника з країни Oз», але там саме реальний світ показували чорно-білим, а в картині британців навпаки – фантастична загробна канцелярія постає в чорно-білих тонах.

«Червона пустеля», 1964



Через двадцять років кольорове кіно вже стало популярним, і режисери того часу не втрачали можливості скористатися таким досягненням. Італійський режисер Мікeланджело Антoніоні у своєму фільмі показує глядачам значні індустріальні пейзажі, максимально використовуючи колір. За чутками, режисер навіть змушував робочих зі знімальної групи фарбувати траву, щоб на екрані вона здавалася ще більш насиченою.

«Сни», 1990



Сюжет цієї картини буквально відповідає її назві - один з кращих японських режисерів свого часу Акіра Куросава екранізував власні сни. Нехитра назва приховує за собою цілий ряд мальовничих епізодів, кожен з яких сміливо можна назвати мистецтвом. Загального сюжету в них немає, проте естетична складова не залишає часу над цим задуматися.

«Орландо», 1992



Перше що варто сказати про фільм - Тільда Суїнтон у головній ролі, що само собою є значною складовою успіху. Друге - картина знята за мотивами роману Вірджинії Вулф, що ще більше розігріває інтерес. Фільм покаже життя безсмертного андрогіна на ім’я Орландо, якого втілює Суїнтон. Герой постане і в чоловічому і в жіночому образі, а його історія триватиме кілька століть і розгортатиметься в кількох державах.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article