Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

ТОП 5 кращих голлівудських екранізацій відеоігор

ТОП 5 кращих голлівудських екранізацій відеоігор

Legenda, 23.10.2015 06:01, (прочит: 1568 раз, коментовано: 0 раз)

Огляд кращих адаптацій відеоігор на великому екрані


Голівуд черпає натхнення з різних джерел: романи, казки, біографії, телесеріали і навіть відеоігри. До ідеї адаптації ігор кращі уми кіноіндустрії прийшли не так давно, близько двадцяти років тому. За цей час було знято багато фільмів за ігровими мотивами, але ми вибрали 5 з них, які покажуть тріумф потужної машини під назвою Голівуд.

1995 рік, режисер Пол У.С. Андерсон і його «Смертельна битва»



Гра, за якою знятий фільм, являє собою одну з найпопулярніших і успішних в жанрі файтинг. У серію входять більше 10 ігор, також існують комікси та анімаційний серіал.

У повнометражній екранізації гри, яка нещодавно відзначила 20-річчя, зіграли Крістофер Ламберт, Робін Шоу та Кері-Хіроюкі Тагава. Сюжет був побудований на першій частині гри і був вельми простий, що стало плюсом фільму. Картина вийшла веселою і добре окупилася в прокаті.

2001 рік, режисери Хіронобу Сакагуті і Мото Сакакібара, «Остання фантазія»



Дуже розвинена серія рольових ігор, яка включає 14 основних частин і велику кількість доповнень. Гра стала культовою не тільки в Японії, але й вплинула на розвиток світової ігрової індустрії.

Фільмом зайнявся сам творець гри, що дало відчутну перевагу в порівнянні з іншими адаптаціями. Анімаційна картина була цілком зроблена з фотореалістичних образів акторів, а її створення зайняло чотири роки. На жаль, сюжет фільму не пов'язаний з серією ігор, але візуальна складова це покриває з головою.

2002 рік, знову Пoл. У.C. Андерсoн, фільм «Обитель зла»



Багатосерійна гра, яку називають еталоном жанру жахів на виживання. Гравці стикаються зі зловісною корпорацією, огидними і страхітливими зомбі, напруженою атмосферою і іноді занадто складними загадками. Перенести все на екран було складно.

Фільм став одним з рідкісних прикладів, коли успішна гра перетворюється на ще більш успішний фільм. Режисер разом зі своєю дружиною та обличчям кінофраншизи Мілою Йoвовіч створили якісний екшн, який привів у захват не тільки шанувальників гри, але й абсолютно далеких від неї глядачів.

2006 рік, режисер Крістoф Ганc і «Сaйлент Xілл»



Гра настільки ж культова, як і «Обитель зла», проте виконана в тому ж жанрі жаху на виживання, робить ставку на психологічний вплив.

Режисер протягом п'яти років намагався зробити адаптацію, а коли нарешті випустив фільм, критики його розгромили. Але в той же час, фанати гри визнали картину гідного й залишилися задоволені. Однією з причин схвалення фільму «Сайлент Хілл» шанувальники назвали гарне втілення неповторної атмосфери гри.

2010 рік, Майк Ньюелл, «Принц Персії: Піски часу»



Гра народилася ще в 80-х, а в 2000-х герой, який вже полюбився багатьом, отримав друге життя. Тоді пригоди принца стали однією з найуспішніших серій ігор.

Перенесення цієї гри на великий екран стало найдорожчою адаптацією, однак принесло великий прибуток творцям. Режисер переніс у фільм всі знакові елементи гри: захоплюючі трюки, вражаючі бійки і дивно красиві пейзажі.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article