Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Еверест (2015)

Everest

Фільм-відкриття цьогорічного Венеціанського кінофестивалю заслужено став хітом прокату. "Еверест" слушно називали локальним фільмом-катастрофою. Звісно, стрічка не показу масштабний кінець світу, натомість - вона зосереджує свою увагу на історіях окремих людей, в яких є мета і мрія, що здається божевіллям.

"Еверест" Балтасара Кормакура засновано на реальній історії команди, яка рушила на найвищу гору Землі у 1996 році. Стрічка перенесе нас у найбільш небезпечне місце на планеті. Сила природи та сила людського духу захоплюють і лякають водночас. Фільм забезпечує дві години страху та захвату.

На увагу заслуговує відмінний акторський склад "Евересту". У головних ролях зіграли Джейсон Кларк, Джейк Джилленгол, Джош Бролін, Джон Гоукс, Сем Вортінгтон. Окремо варто згадати Кіру Найтлі.

Реалістичність подій на екрані не викликає сумнівів. Кожному кадру віриш. Якби не такий акцент на характерах, то фільм сміливо можна було відносити до розряду документальних картин.

Герої "Евересту" самі кидають виклик природі. Всі вони заплатили гроші, аби потрапити до групи, яка піднімається на гору. Логічним питанням є навіщо. Зрозуміло, що нелюдські умови та ймовірність смерті мали би увімкнути інстинкт самозбереження. Цього не трапляється. Страх взагалі відсутній у сприйнятті світу персонажів стрічки. У них є ціль і заради неї вони готові на будь-що.

Оцінка - 9 з 10 балів.