Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Шайа ЛаБаф

... Сем

Меган Фокс

... Мікаела

Джон Туртурро

... Агент Сіммонс

Джош Дюамель

... Капітан Леннокс

Усі творці


Трансформери 2: Помста полеглих (2009)

Transformers 2: Revenge of the Fallen

Кіно

Тривалість

147 хв.

Країна

США

Режисер

Майкл Бей

Прем`єра в Україні

2009-06-23 , B&H

Прем`єра в світі

2009-06-19

Рейтинг фільму

9.77(301 голосів)

Минуло два роки з тих пір, як юний Сем Вітвікі врятував Всесвіт, уникнувши глобальної битви між ворогуючими войовничими расами інопланетних роботів. Незважаючи на свої героїчні подвиги, Сем залишається звичайним підлітком зі звичайними проблемами – вступ до коледжу та непорозуміння з батьками. Зрозуміло, що від'їзд до коледжу буде важко сприйнято кращим товаришем, роботом-охоронцем Бамблбі.

Сем щосили намагається забути про конфлікт у Мішн Сіті й повернутися до нормального життя. Однак битва між Автоботами й Десептиконами, незважаючи на гриф повної таємності, багато чого змінила. Агент Сімонс залишив службу. Його секретний Сектор 7 розформовано, на його місці з’явилося агентство НЕСТ. Його керівники - Ленокс та Епс, які вже були у смертельному протистоянні з Десептиконами, співпрацюють із Автоботами, щоб не допустити повтору подій у майбутньому.

На жаль, уряд не усвідомлює те, що помста неминуча. Намагаючись отримати повний контроль над військовими силами країни й покінчити з безглуздою (на його думку) урядовою ініціативою - агентством НЕСТ, - радник з питань національної безпеки Теодор Галовей переконаний у тому, що погроза з космосу давно минула й людство повинно забути про конфлікт Автоботів і Десептиконів.

Життя налагоджується, і роки, які Сем повинен провести у коледжі, обіцяють масу цікавого завдяки жвавому сусідові по кімнаті Лео й не менш жвавій, але набагато цікавішій для Сема новій знайомій Еліс. Але раптом у Сема починаються видіння. Вони вражають його наче блискавки, і Сем тримає це у таємниці, побоюючись, що причиною може бути уламок інопланетного енергетичного куба, що випадково залишився у нього після минулої пригоди.

Незважаючи на далекоглядні плани, Сем знову опиняється у вирі війни між Автоботами й Десептиконами. Він не відразу розуміє, що саме він є ключем до розв’язання всесвітнього протистояння Добра й Зла. Сем та його друзі - Мікаела, Оптимус Прайм, Бамблбі, Айрон Хайд, та хлопці з НЕСТ притримуються сімейного завіту Вітвікі: «Без жертв немає перемоги»!

Не знаю чи мали наші прокатчики уявлення про цей фільм коли вибирали для нього назву, але одне можна сказати напевне: невідомо яка назва підходить краще – наша чи оригінальна. В українському прокаті фільм вирішили назвати «Помста полеглих», натякаючи на потерпівших поразку в першій частині Обманоїді...

Далі