Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Йоан Гріффіт

... Уїльям Уїлберфорс

Ромола Гарай

... Барбара Спунер

Майкл Гембон

... лорд Чарльз Фокс

Руфус Сьюелл

... Томас Кларксон

Бенедікт Камбербетч

... Уїльям Пітт

Усі творці


Дивовижна легкість (2006)

Amazing Grace

Кіно

Тривалість

111 хв.

Країна

Великобританія, США

Режисер

Майкл Ептед

Прем`єра в світі

2006-09-16

Рейтинг фільму

9(3 голосів)

Уїльям Уїлберфорс — політик-баламут, відомий своєю чарівливістю, розумом і завзяттям. На відміну від більшості своїх колег, він вже на початку своєї кар'єри був визнаний людиною дуже чесною і сміливою. Доленосна зустріч з колишнім рабом Олаудау Еквіано спонукає Уїлберфорса почати боротьбу з антигуманною практикою работоргівлі — економічної сили, настільки життєво важливої для істеблішменту, що він вступає в жорстоке протистояння з більшістю могутніх людей в країні.

Його друг — майбутній британський прем'єр-міністр Уїльям Пітт є його ідеальним партнером. Пітт вважає за краще грати по правилах, а Уїлберфорс вривається у всі двері, на повний голос вимагаючи реформ. Обидва вони живуть надією на краще майбутнє країни, але зміни настають повільно.

Проте Уїлберфорс не задається і за допомогою строкатої коаліції союзників, в яку входять колишній работорговець Джон Ньютон, пристрасний аболіціоніст Томас Кларксон та його енергійна дружина, і політична прихильниця Барбара Спунер, засновує рух, який таки змінить історію.