Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Майк Майерс

Mike Myers

Народився Майк Майерс в сім'ї британських емігрантів: колишнього армійського кухаря Еріка Майерса і драматичної актриси Еліс Майерс. По закінченню середньої школи Майк влаштовується в невелику комедійну трупу в Торонто. Популярності актор набуває завдяки своїй участі в різних телевізійних проектах, одним з яких було відео-шоу «Міські межі», в якому він зіграв безліч ролей, також і роль Уейна Кемпбела. У 1989 році збувається дитяча мрія Майкла, його запрошують взяти участь в культовому шоу «Saturday Night Live», в якому в різний час брали участь такі зірки як Еді Мерфі, Кріс Фарлі та інші.

З роллю Уейна Кемпбела Майерс чудово дебютує на великому екрані в 1992 році у фільмі «Світ Уейна». Дещо дурнувата, але від цього не менш смішна комедія, припадає до душі глядачеві. Комерційний кінохіт того року відкриває перед талановитим актором нові можливості. Роком пізніше на екрани виходить набагато менш успішне продовження «Світ Уейна 2» (1993).

У 1991 році від хвороби Альцгеймера вмирає батько Майерса, у зв'язку з чим, актор впадає в депресію. Існує думка, що провал другої частини «Світ Уейна» був пов'язаний з жахливим душевним станом актора у момент роботи над фільмом, кинути яку він не міг, будучи зв'язаний фінансовими зобов'язаннями перед студією. Вивести актора з тривалої декількарічної депресії вдається актрисі Робін Рузан, яка стає дружиною Майка в 1993 році. Саме вона наполягає на тому, щоб Майерс написав сценарій про дивакуватого супер агента з волохатими грудьми і великими зубами, якого Майерс придумав заради жарту.

У кінострічці «Остін Пауерс: Людина-загадка міжнародного масштабу» (1997), Майерс є не лише сценаристом, але і продюсером, і виконавцем головної і ряду другорядних ролей. Величезний касовий успіх стрічки стає несподіванкою, перш за все для самого Майерса. Тим часом задоволені глядачі вимагають продовження. Звичайно ж, подібні «вимоги», підкріплені солідними касовими зборами, не могли бути залишені без уваги: «Остін Пауерс: Шпигун, який мене спокусив» (1999) і «Остін Пауерс, - Голдмембер» (2002) за популярностю обходять оригінал.

Важко не погодиться з тим твердженням, що зірці на алеї слави в Голівуді і двадцятимільйонним гонорарам Майк Майерс зобов'язаний саме «Остіну Пауерсу». А ось твердження про те що, після того, як цей образ набридне публіці, актора чекає забуття, навряд чи відповідає дійсності.

Адже зупинятися на досягнутому ця людина-оркестр і не планує. За останні роки Майерс зіграв епізодичну роль у фільмі «Вигляд зверху краще» (2003), головні ролі у фільмах «Кіт в капелюсі» (2003) і «Секс-гуру» (2008). Крім того, озвучив три частини анімаційного суперхіта «Шрек» (2001), «Шрек 2» (2003), «Шрек Третій» (2007). Працює над фільмом «Таємне життя Уолтера Мітті», вихід якого намічений на 2009, готується приступити до озвучування четвертої частини «Шрека» (2010).