Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Чед Майкл Мюррей

Chad Michael Murray

Народився в Буффало, Нью-Йорк, Мюррей знайшов свою аудиторію досить рано. Коли йому були 4 роки, молодий талант виконував пародії і співав чужі пісні для його великої сім'ї, яка включає чотирьох братів і сестру. У 15 років, через травму отриману під час занять футболом в середній школі Чад опинився в лікарні, де медсестра заохочувала його прагнення до кар'єри моделі. Через два роки, Мюррей виграв навчання в агентстві моделей в Буффало, щоб відвідати модельне агенство в Орландо. Там, агент помітив його і змусив виїхати до Лос-Анджелеса.

Мюррей почав працювати моделлю для таких клієнтів як Sketchers, Tommy Hilfiger і Gucci. Його перша телевізійна роль скоро послідувала, з появою як гість в серіалі "Diagnosis Murder". Незабаром після цього, Мюррей виграв роль Трістана, самовпевненого однокласника Рорі, в "Gilmore Girls". Після першого сезону, він відправився до Уїлмінгтону, Північна Кароліна, щоб грати кохання з Кейті Холм в "Dawson''s Creek". Далі слідували інші телевізійні проекти включаючи фільм "Aftermath" з Meredith Baxter Birney і Robert Urich і головною роллю в WB "The Lone Ranger".

На широкоформатному екрані Мюррей, зіграв головну роль в рімейку Джоула Сілвера "Будинок Воскових фігур", разом з Ілайша Кутберт. Він зіграв чарівного принца в Warner Bros "Історія Попелюшки", разом з Хіларі Дафф і зіграв одну з головних ролей в рімейку Діснея "Чумова п'ятниця" разом з Джеймі Лі Кертіс і Ліндсей Лохан.

У 2006 році вийшов фільм "Home of the Brave" разом з Samuel L. Jackson, Jessica Biel і 50 Cent, де він зіграв роль військового Джарельда Оуна.

На даний момент живучи в Лос-Анджелесі, Мюррей - природний атлет. Його улюблені спортивні ігри - футбол і баскетбол. Він - також виступає проти наркотиків, зразок для наслідування для дітей і активно займається добродійністю.

У 2007 Чад був заручений з 18-річною Кензі Далто, з якою познайомився на знімальному майданчику One Tree Hill, де вона грала епізодичну роль школярки.